Jorviks huvudstad - Jorvik City

Okej, hur många av er har redan gått igenom den nya kartan och spekulerat om alla nya platser? Ellerhur är det sååå kul haha. Men jag tänkte dela med mig av mina spekulationer trots att ni kanske redan har era. 
 
(karta gjord av Esme Silverforce, klickar ni på bilden ska ni komma till hennes blogg och inlägget!)
 
För er som inte spelat de så kallade Årstidsryttarna så är detta de samlade kartorna från 4 spel som delvis var grunden till just SSO. Sommar-, höst-, vinter- och vårryttarna. Höstkartan är ungefär den vi spelar på, vinterkartan kommer precis ovanför och utspelar sig i det vi har som Dinodalen och uppåt, sedan kommer vår i en liten fjord kan man säga och allra högst upp är sommarkartan.
Vi befinner oss somsagt just nu på höstdelen.
 
Nästan perfekt följd till hur originalkartan såg ut, är den kära kartan som vi alla känner så väl. 
Jag har personligen länge trott att om de expanderar spelet så ska de expandera uppåt, men nu tar de nya trevande steg österut och skapar nya landmärken. Men rent krast så kommer nog vår karta också se liknande ut till originalkartan när SSO fått expandera och växa klart. 
 
Men tillbaka till våra kära nya marker i öst, Jorvik City.
Med området fick vi ju en helt ny stadskarta som jag nu tänker gräva in lite i och spekulera om så håll hårt i hjälmarna.
Jorvik City är en stor stad och nu tänkte jag plocka i sär kartan i små roliga fraktioner, så vi börjar allra högst upp;
 
(high quality yes yes)
Allra allra högst upp på bilden ser vi ett vattenverk, likt det vattenverk som fanns med i Starshine Legacy Episode 2 (är ni nyfikna och vill veta mer så klicka här) och även några hus som verkar ha pooler. Troligtvis rika familjer som bor där, eller vad tror ni? Man kan även se ett torn (kanske en malplacerad fyr?), några radhus och två farmer tror jag, kanske stall.
 
(better quality yes yes)
 
Högst upp ser vi som nämnt nyss dammen och "rikemans-husen" och går vi längre ner träffar vi på farmer och villaområden. Även en till "fyr" innan man förflyttar sig in i staden. Till vänster ligger vad som verkar vara en herrgård eller dylikt, med en labyrint och något jag inte kan identifiera, möjligtvis någon trädgård eller forskningsområden.
Men om man hoppar tillbaka till det mer tätbebyggda igen så får man se vad som liknar en arena. Kanske just för ridsport? Det verkar även finnas någon sorts anläggning eller skola till höger om den. Utöver det är det mest bostadshus, stora som små och så själva gallerian. (det verkar även vara något sorts hamnområde eller lastplats precis nere vid kanten)
 
 Väääldigt många bostadshus runtom Aideens plaza och Governor's Fall, men ett sticker ut ur mängden. Det massiva mörka slottliknande huset i nästan centrum av bilden. Kanske en replika av Pinehill (också från Starshine Legacy Episode 2) eller kanske Mr Sands bostad?
 
Sedan nere vid kusten är det en milslång strand med en större hamn, och även vad som liknar en förfallen brygga. I hörnet hittar vi också två grönskande öar som vi förhoppningsvis kommer få besöka. 
 
 Skyskrapor? Berg-och-dalbana? Nej kanske inte en berg-och-dalbana, men vore det inte fruktansvärt kul med ett nöjesfält? Har man lite fantasi och drömmar så ser de blåa och gula byggnaderna allra längst till höger lite ut som det, så man kan ju alltid hoppas.
Skyskrapor är iallafall en ny sak till spelet då den högsta byggnaden vi har just nu troligtvis är observatoriet kanske... Iallafall om man ska se från m/över havet. Men det ska bli intressant att se om vi får utforska dessa torn i framtiden.
 
Pirarna verkar vara väldigt gråa och tråkiga, och tillhörande olika former av lagerhus. Vi kan dock också se en borg som sticker ut från land, samt antingen en vacker grön park eller en hög med giftigt avfall. 
Innåt staden är det mest diverse hus men.. vad är detta? Azkaban? Ehm, det är ju lite konstigt att ha ett """mentalfängelse""" i ett barnspel, haha, men visst är det liiiite likt just det kända trollkarls-fängelset från Harry Potter's värld? Eller kanske Alcatraz. Men det är i vilket fall en märklig byggnad mitt ute i havet, med en fyr. 
 
Och sist men inte minst, den nordöstra delen.
 
Här kan vi se flera lansdvägar som flyter iväg ut i landskapet, trots att det känns som att kartan borde ta slut ungefär där. Men det vi kan se på den här stadsdelen är fortsättningen av det industriområde från förra bilden, extremt många bostäder och villaområden, en park, några farmar men också en herrgård och ett till observatorie.
 
Så vi har mycket att förvänta oss av huvudstaden, och jag hoppas verkligen att vi i slutändan kommer få utforska den helt som i t.ex. Jarlaheim eller Västkobben, och att vi inte ska behöva bara förflytta oss via tunnelbanesystem och missa extremt mycket av staden och dess omgivning. 
 
Har ni några egna spekulationer så får ni gärna dela med er av dessa, jag kan ju såklart ha missat något. Men grattis till dig som läste ändå hit ner, haha.

Annabelle

Wow säger jag bara! Att du orka kolla igenom hela kartan! ^^

Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo
Chrome Pointer