Mysteriet med ödesryttarna

"Lisa är 16 år och har precis flyttat från storstan till Jorvik, en liten avlägsen stad vid kusten, med sin pappa. Här snubblar Lisa rakt in i ett uråldrigt mysterium som sammanför henne med ett par mycket speciella hästar. Följ med Lisa på det spännande äventyret där vänskap, fara och ridglädje blandas i en rafflande historia. Det här är början på Starshine Legacy och legenden om Ödesryttarna!"
 
Så lyder baksidan på första spelet som inledde detta stora imperium av hästspel som är en stor del av mångas liv. Ur Starshine kom idën till Årstidsryttarna, det ursprungliga Starstable, och sedan föddes SSO grundat på dessa. SSO kan nästan ses som Starstable men med inslag från Starshine, vilket ger en perfekt kombo. Men i vilket fall, i episode 1 börjar det med att man anländer till Jorviks läroverk och man spelar som Lisa.
Läroverket är gigantiskt och beläget i centrala Jorvik, vilket vi själva inte fått stöta på ännu men det dyker nog upp i framtiden (då vår spelkarta har mer likheter till den i Starstable) Här får man även stöta på Josh, som jag är osäker på om det är Josh vi har vid western-tävlingarna, eller om det är en annan Josh (det vore dock väldigt roligt om de gjorde så att det är samma Josh, då han har en direktkoppling till Anne via hennes telefonnummer som han får under nivå 1 i SSL1). Denna Josh verkar iallafall vara intresserad av Lisa, men samtidigt är Anne intresserad av honom (triangeldrama). Man får nu lära känna tjejerna, Linda den smarta, Anne den lite dryga och Alex "tomboyen".
 
Såhär ser spelkartan ut under SSL, men tänker inte nämna den så mycket nu utan det blir nog kanske en återkoppling i sista inlägget, då det hänt lite mer.
 
På nivå 2 får man besöka Jorviks ridskola (Jorvikstallet för oss) och replikan i SSO har nästintill identisk layout, med några mindre avvikelser. Här får man också för första gången träffa Starshine och lära sig mer om de mystiska Ödesryttarnas krafter.
Detta är något jag saknar lite i SSO, att direkt kunna prata med sin starthäst. Om jag inte minns helt fel har vi fått prata lite med dem, men skulle önska att man får ett så uppenbart band som Ödesryttarna och deras hästar.
 
I nivå 3 får man lite mystisk bakgrundsinformation om Mr Sands, som vi alla känner till. 
Det intressanta med dessa artiklar är tidsspanet på drygt 30 år där Mr Sands, eller Mr Sandy, inte ändrar utseende någon gång. Och han är sig lik när SSL utspelar sig, vilket är väldigt skumt. I sista artikeln får man även se Lilla Starshine som räddat livet på fyra flickor, som konstigt nog är extremt lika våra Ödesryttare. 
 
I nivå 4,5 och 6 är det lite mer action och man befinner sig på Dark Core's högkvarter (trots att det är olikt det i SSO) sen blir man jagad genom en skog (som jag personligen hoppas kommer till SSO, om det inte redan finns en mindre otäck replika någonstans.) och under alla gånger jag spelat SSL har jag aldrig haft ljud på så nu när jag fick uppleva att bli jagad med ljud kan jag säga att den blev mycket läskigare. Men i vilket fall, nivå 6 slutar med att man hamnar i den heliga gläntan.
Den heliga skogsgläntan är troligtvis Den hemliga stencirkeln för oss då likheterna är många. Man får se symbolen med de fyra hästarna för första gången, men mycket mer än så händer tyvärr inte.
I sista nivån är det tävlingsdags, någon form av galopptävling. På själva tävlingsmönstret är den lik den första tävlingen man får rida för Loretta nere i Moorland, men det är inte det jag tänkte skriva om. Utan hur kul vore det inte om liknande event kunde komma till SSO, med turneringar, deltävlingar och mästerskap där det är publik och man möter spelare online. Ungefär som ett championat fast lite mer invecklat, som en riktig tävling. Är osäker på hur det skulle gå att få ihop, men det vore grymt kul om något liknande skulle anlända till oss!
 
Får be om ursäkt om lite lulligt och väldigt långt inlägg, det är inte så mycket trådar som knyts i första episoden så det bör bli bättre de nästkommande dagarna. 
 
 
 

Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo
Chrome Pointer