Nordsvensken

I samma stil som connemaran tänkte jag göra en ordentlig utvärdering med några av mina fantastiska gifs, yay. 
 
Men i alla fall, nordsvensken. Tacka gudarna för denna uppdatering, helt makalös. Jag var extremt nära att köpa en av de äldre modellerna bara dagarna innan, så jag är personligen väldigt glad att jag väntade och köpte en mustang istället (whoops). Vackert utförd, fina animationer, fantastiska pälsar och jag gillar verkligen att de lade till en ny svansstil.
 
Skritten är något staplig, luras inte av den perfekta gifen som förstärker det, och de är extremt stela i nacke och rygg, vilket känns lite sorgligt.
 
Traven däremot är nog min favoritgångart på denna pålle. Väldigt flytande med vackra steg, dock återigen den där stela nacken och frampartiet som tydligen har blivit väldigt populärt på de nyare hästraserna.
 
De olika galoppstilarna blir det tyvärr inga fina gifs på, den korta galoppen är väldigt dressyrig så att säga, fin samling men som vanligt den där orörliga ryggen. Den samlade galoppen är vacker men återigen ryggen och den fulla galoppen är väldigt utlängd och lite klumpig. Överlag helt okej animationer men fy för stela nackar.
 
Men, stort men, med dessa hästar (tror jag) kom även en ny liten filur till animation - FLADDRANDE NÄSBORRAR. Det är i alla fall inget jag reflekterat över med connemaran, så jag vill inte uttrycka mig för mycket att det är nytt med nordsvensken, men det är i vilket fall nu jag märker det. Fantastiskt gulligt och deras stillastående animationer är nog det bästa med hästarna.
 
Färgerna då? Extremt fina och jag älskar verkligen den där illusionen av att de har lång och fluffig päls. Tyvärr så var det bara en av de ursprungliga tre som föll mig i smaken, isabellen Embla, då jag inte vart överförtjust i de solblekta topparna och de väldigt ljusa fläckarna på den bruna, men fruktansvärt bra jobb på pälsarna. Att ställa en av dessa kreationer brevid en starthäst är nästan en skam, de har kommit så långt i designerna så det är sanslöst.
 
Sen vill jag knappt ens nämna taglet. För herregud, taglet. Svansen rör sig verkligen vackert i vinden och den för söta luggen smälter mig inombords.
 
Denna form av nordis är nog bruksen, trots att de bara går under namnet "Nordsvensk häst". De är lite för bastanta för att vara en travare, men samtidigt inte lika grova som vissa bruks kan vara. En grej jag dock hatar, tyvärr, är hur nära de har bakbenen när de springer. Vilket de också har gemensamt med connemaran, till skillnad från mustangen som har ett mellanrum på typ 1 meter. Ett mellanting mellan dessa två tack, då blir Rose nöjd. :)
 
Men i sin helhet får nordisen 8/10 av mig, jag är ju trots allt svag för kallblod.

Kom ihåg mig?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo
Chrome Pointer